In 1933 werd het bouwbedrijf geregistreerd door Harm Moes. Net als zijn vader Jan (Tol) Moes combineerde hij zijn werk als boer met dat van timmerman. In de wintermaanden, wanneer het rustig was op de boerderij, werden er schaatsen gemaakt en werden in opdracht van klanten in de omgeving kleine verbouwingen uitgevoerd aan boerderijen, schuren en stallen. Daarmee legde hij de basis voor het huidige bouwbedrijf.

 

Later ging Harm met zijn zonen Jan en Albert sr verder als Moes & Zonen en werd het bedrijf verder uitgebouwd. Sinds 1993 is ook de vierde generatie actief in het bedrijf. Harm, Arnold en Albert jr. (zonen van Jan) en Willem (zoon van Albert sr.) vormen samen de huidige directie.

 

In de beginjaren van Bouwbedrijf Moes kwamen veel opdrachten uit de agrarische sector. In het landelijk gebied rondom Dwingeloo woonden veel boeren en er was grote behoefte aan nieuwe boerderijen. De kennis en vaardigheden uit die tijd zijn niet verloren gegaan en komen het bedrijf vandaag de dag nog steeds goed van pas bij het bouwen van nieuwbouw woonboerderijen of het verbouwen van oude boerderijen tot woonboerderij.